Direktlänk till inlägg 12 februari 2016
Här kommer receptet på Bountykladdkakan .
Mycket lätt att baka . Ha lite tålamod med kakan då den måste kallna ordentligt innan du häller över kokosfyllningen.
Kladdkaka
3 ägg
150 g smör
3 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Kokosfyllning
1 burk kondenserad mjölk ( köp karamelliserad mjölk så slipper du koka mjölken )
200 g riven kokos ( spara 2 msk av kokos till toppingen )
Garnering
200 g mörk choklad
2 tsk olja ( hoppa inte över oljan för annars spricker chokladglasyren lätt då du ska skära kakan )
1 . Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda resten av ingredienserna till en slät smet
2. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 i diameter .
3. Grädda kakan i 180 grader i ca 26- 30 minuter. Viktigt att du låter kakan kallna innan du häller över kokosfyllningen
4. Blanda kokos och kondenserad mjölk så att du får en jämn " deg " .
5. Bred ut kokosfyllningen över kladdkakan .
6. Smält chokladen tillsammans med oljan ( vattenbad ) och bred ut den över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna .
Gott att servera med lättvispad grädde .
Lycka till med bakningen .
Karamelliserad mjölk ska inte kokas .
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
|||||||||
|